Θεσσαλονίκη: Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 η σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηροδρομικό σταθμό

Τον Σεπτέμβριο του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό, έκτασης 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.

 

“Η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό είναι ένα έργο πνοής όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς καθιστά τη Θεσσαλονίκη κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η υλοποίηση του έργου αυτού, για το οποίο είχα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΟΣΕ και ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση, θα ενισχύσει την εξαγωγική δραστηριότητα, θα προσελκύσει νέα επενδυτικά σχέδια και επιχειρηματικές δραστηριότητες, δίνοντας έτσι ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθεί η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και να παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2015.

 

Έργο ύψιστης σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του λιμανιού και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής χαρακτήρισε τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό ο κ. Θεοφανόπουλος.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ