Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών [βίντεο]

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 31

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές στη Θεσσαλονίκη εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σημειώνεται πως η πορεία βρίσκεται στην Τσιμισκή και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τους φοιτητές να αντιτίθενται στην αστυνομική βία και στη σύλληψη των 31 ατόμων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΑΠΘ, ζητώντας να παρθούν πίσω οι κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το πρωί έξω από το κτήριο διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος με τους συγκεντρωθέντες να κρατούν πανό φωνάζοντας συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» και το «νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Αναβλήθηκε λόγω Covid-19 η δίκη των 31

Σημειώνεται ότι λόγω κορωνοϊού, αναβλήθηκε η δίκη των 31 νεαρών που συνελήφθησαν για τα γεγονότα στο ΑΠΘ.

Οι νεαρού κατηγορούνται για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματική βλάβη, οπλοφορία και άλλα πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά την έφοδο της αστυνομίας, ύστερα από κατάληψη της πρυτανείας μερίδα φοιτητών.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά η δίκη αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων, για σήμερα ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση των κατηγορούμενων.

Από την Εισαγγελία αποσύρθηκε η σημερινή δικάσιμος με βάση την ΚΥΑ και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα προσδιοριστεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πηγή: GRTimes