Κλείνει (από σήμερα) για έναν χρόνο τμήμα της Περιφερειακής

Από σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου όσοι οδηγοί κατευθύνονται επί της περιφερειακής οδού, από και προς τους κόμβους Ευκαρπίας και των κόμβων (των οδών) Ωραιοκάστρου και Μακρυγιάννη,  θα πρέπει να έχουν πολύ υπομονή και αρκετή βενζίνη στο ρεζερβουάρ . Η υπομονή αυτή θα χρειαστεί  για τους επόμενους 12 μήνες.

 

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, λόγω των έργων για τη κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λαγκαδά.

Θα γίνει διακοπή της  κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού, από το ύψος του καταστήματος «ΠΛΑΙΣΙΟ» της Ευκαρπίας μέχρι και το ύψος της εργοταξιακής ζώνης που χρησιμοποιείται για τη κατασκευή του κόμβου Μακρυγιάννη.

Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων από την Περιφερειακή (και των δύο ρευμάτων πορείας) προς την οδό Λαγκαδά (κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης), προς την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ρεύμα εξόδου από τη πόλη της Θεσσαλονίκης) και προς την οδό Ωραιοκάστρου.

 


Αναλυτικά οι ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή των έργων είναι οι εξής:


 

Κατά μήκος έργων της Περιφερειακής οδού:

 

  • Από  το  ελεύθερο  ρεύμα  πορείας  της  (ρεύμα  πορείας  προς  ανατολικά),  με αμφιδρόμησή του.  

 

Οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού και προτίθενται να στρίψουν αριστερά προς την οδό Λαγκαδά: 

 

  • Μέσω του ισόπεδου κόμβου Ευκαρπίας (Λεωφ. Στρατού) ή εναλλακτικά
  • Μέσω Εξωτερικής Περιφερειακής οδού και κατόπιν έξοδο προς Θεσσαλονίκη (κόμβος ΤΙΤΑΝ) και κίνηση πάνω από αερογέφυρα Σταυρούπολης.

 

Οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού και προτίθενται να στρίψουν αριστερά προς την οδό Ωραιοκάστρου:

 

  • Μέσω του ισόπεδου κόμβου Μακρυγιάννη ή του κόμβου Ευκαρπίας.

 

Οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της Περιφερειακής οδού και προτίθενται να στρίψουν αριστερά προς την οδό Ωραιοκάστρου:

 

  • Μέσω του ισόπεδου κόμβου Μακρυγιάννη.

 

Οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της Περιφερειακής οδού και προτίθενται να στρίψουν αριστερά προς την οδό Λαγκαδά (ρεύμα εξόδου από την πόλη της Θεσ/νίκης):

 

  • Μέσω του ανισόπεδου κόμβου Ευκαρπίας (κόμβος εσωτερικής Περιφερειακής οδού και εξωτερικής Περιφερειακής οδού, περιοχή νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»).

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στη Περιφερειακή οδό έχουν αυξηθεί οι χρόνοι των πράσινων φαναριών στους κόμβους Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, ενώ η Τροχαία ζητά την κατανόηση των πολιτών και παρακαλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται προς τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.