Θετική αποτίμηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο του Παρισιού

ΦΩΤΟ:REUTERS

ΦΩΤΟ:REUTERS

Θετικά αποτιμούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις το σχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας λόγο για ουσιώδη «στροφή».

Σύμφωνα με την Greenpeace, η συμφωνία της Συνόδου του Παρισιού στέλνει στην «άσχημη πλευρά της ιστορίας» την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, η οποία συνιστά και την κύρια αιτία για την παγκόσμια υπερθέρμανση.

Το ποτήρι είναι γεμάτο κατά τα τρία τέταρτα, σχολιάζει η World Resources Institute, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη δέσμευση σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει μηδενικές εκπομπές αερίων το β’ μισό του αιώνα. Πριν από δύο χρόνια ήταν ακόμη μια ουτοπία, τονίζει ενδεικτικά.

Τη δέσμευση για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου χαιρετίζει από την πλευρά της, η WWF. «Τα 15 επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικά για να παραμείνουμε κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου» εκτιμά η World Resources Institute, ενώ η Fondation Nicolas Hulot ζητεί την άμεση επίτευξη του στόχου, πριν από το 2020.