Τη Δευτέρα η απολογία του Γεωργιανού για το έγκλημα στην Ύδρα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε την Παρασκευή από την έβδομη τακτική ανακρίτρια Πειραιά ο 39χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι αρχηγός της συμμορίας που δολοφόνησε τον 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα τον περασμένο Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί ήδη άλλα επτά άτομα, όλοι τους Γεωργιανοί.
Ο 39χρονος Γεωργιανός, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, φέρεται ως ο εγκέφαλος της συγκεκριμένης ομάδας που είχε εισβάλει τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι του εστιάτορα προκειμένου να τον ληστέψει.

Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν και φίμωσαν το θύμα και τη σύζυγό του απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά και διέφυγαν, με τον 67χρονο εστιάτορα, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να αφήνει την τελευταία του πνοή, ενώ η γυναίκα κατάφερε να σωθεί.

Τον 39χρονο Γεωργιανό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά στην Καλλιθέα την περασμένη Τρίτη, αναζητούσε εδώ και καιρό η ασφάλεια, καθώς φέρεται να είχε διαφύγει μαζί με μία γυναίκα από το νησί με θαλάσσιο ταξί, έχοντας πάρει από τους υπόλοιπους δράστες τα κλοπιμαία προκειμένου οι τελευταίοι να μην γίνουν αντιληπτοί.

Δύο άτομα από την ομάδα που είχε εισβάλει στο σπίτι του εστιάτορα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ύδρας ενώ οι υπόλοιποι πέντε προσπάθησαν να διαφύγουν επίσης με θαλάσσιο ταξί, αλλά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες για τους δράστες, κηλίδα αίματος του 39χρονου Γεωργιανού φέρεται να βρέθηκε στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα ,κάτι που ανακοίνωσε η αστυνομία κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ