Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Αθήνα την Τετάρτη αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

 

«Έλληνας φυγάς συλλαμβάνεται σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι ο «αυτοαποκαλούμενος ηγέτης» του Επαναστατικού Αγώνα ήταν ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα με ρουκέτα κατά της αμερικάνικης πρεσβείας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην Έρμου, την πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
 

«Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών.

 

Το Reuters, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας αναφέρει ότι οι Αρχές αναζητούν και άλλον έναν ύποπτο.

 

«Έλληνας τρομοκράτης συνελήφθη σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα» γράφει ο Guardian, αναφέροντας ότι συνελήφθη ένας από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μαζιώτης νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, φρουρούμενος από την αστυνομία.

 

«Η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει τον “νούμερο 1 εχθρό”» είναι ο τίτλος της L’ Essentiel. «Η αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε τον ακροαριστερό εξτρεμιστή Νίκο Μαζιώτη κοντά σε μια τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών» σημειώνει η εφημερίδα.

 

Τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη μεταδίδει και το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο στον τίτλο του κάνει αναφορά στον τραυματισμό ενός Γερμανού πολίτη.

 

Δείτε επίσης:

Τον αυστραλό τουρίστα επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Βορίδης-Κεφαλογιάννη

Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας – συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης (ΦΩΤΟ+VIDEOS)