Τι συζήτησε ο ΥΜΑΘ με τη διοίκηση του φορέα: ΔΕΘ «Βλέπει» εκτός συνόρων

Η διεθνοποίηση των εκθέσεων που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo θα πρέπει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της εταιρείας, προκειμένου αυτή να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

 

Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός (ως εποπτεύων της ΔΕΘ-Helexpo), σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο κ. Ορφανός αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα της γενικής και των κλαδικών εκθέσεων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αύξηση της προσέλευσης του κόσμου.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών, η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον ΥΜΑΘ, οι άξονες γύρω από τους οποίους πρέπει να κινηθεί ο εθνικός εκθεσιακός φορέας είναι δύο: ο ένας αφορά το να καταστεί πιο «επιθετική» στον εσωτερικό στίβο, με πρωτοβουλίες που αφορούν τόσο το εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας όσο και εκείνο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο βασικός πυρήνας της.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με το ζήτημα της διεθνοποίησης της ΔΕΘ-Helexpo, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να διαδραματίζει, όπως υποστήριξε ο κ. Ορφανός, ανταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τον ΥΜΑΘ, η ενιαία, πλέον, ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να συμβάλλει, έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ενισχυμένο ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, εκτίμησε ότι η Έκθεση βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, σημειώνοντας πως μεγάλοι στόχοι τής παρούσας διοίκησης είναι η διεθνοποίηση, η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η ενεργοποίηση του εκθεσιακού κέντρου της Αθήνας και η «επιστροφή» της πόλης -και, από φέτος, της Ελλάδας και των Βαλκανίων- στη ΔΕΘ. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε ότι η στενότερη συνεργασία με το ΥΜΑΘ θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Έκθεσης, γεγονός που, όπως υποστήριξε, «θα διαμορφώσει ένα νέο επίπεδο για την πόλη και για την εξωστρέφεια της χώρας μας».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΕΘ

 

Κατά τα λοιπά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του κ. Ορφανού με το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ): στο πλαίσιο της, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της πόλης και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, «με κύριο στόχο να χτυπηθεί η ανεργία», όπως υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Μιχάλης Ζορπίδης, εκτίμησε ότι η συνεργασία με το ΥΜΑΘ στοχεύει στην από κοινού προσέγγιση και αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων -και δη των προβλημάτων των επαγγελματιών, που «περνούν δύσκολες ημέρες».

 

Πηγή: Μακεδονία