Κατέθεσαν υποψηφιότητες οι Κυρ. Μητσοτάκης – Απ. Τζιτζικώστας

nea-dimokratia-grafeia

Στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ μπήκε και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «αυτό που βιώνει η χώρα μας δεν είναι απλά μία κρίση, είναι παρακμή» επισημαίνοντας πως η απογοήτευση των πολιτών δεν εχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την έλλειψη οράματος. «Χρειάζεται μία άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας» αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί, σημείωσε.

Όπως ανέφερε, οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες. «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του, ο Κυρ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, σημείωσε ότι προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της Ν.Δ. στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» τόνισε.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, σημειώνεται ότι τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του καθορίζουν και τη φυσιογνωμία της, η οποία, όπως αναφέρεται, είναι: Γέφυρα με την Ευρώπη που είναι απαραίτητη για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, έκφραση της αγοράς, της Ελληνίδας και του Έλληνα που ξυπνούν νωρίς και εργάζονται σκληρά, έκφραση της κοινωνίας, των ασθενέστερων, των αδικημένων, των πολιτών που το Κράτος αμελεί, έκφραση της κοινωνίας των πολιτών που αυτοοργανώνεται, δρα και δημιουργεί μακριά από το Κράτος, κομματική, του τμήματος εκείνου της Ν.Δ. που αγωνίζεται χωρίς ιδιοτέλεια για την επίτευξη του ευρύτερου εθνικού συμφέροντος, αυτοδιοικητική, των λειτουργών εκείνων που υπηρετούν τον πολίτη χωρίς κατ’ ανάγκη να καταθέτουν την κομματική τους ταυτότητα, αντιπροσωπευτική όλων των γενεών. Από την ΟΝΝΕΔ μέχρι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 46 υπογραφές.