Την Κυριακή οι καρναβαλιστές διασκεδάζουν στον Σταυρό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Παρέλαση κεφιού την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 στο παραδοσιακό καρναβάλι του Σταυρού, την αγαπημένη αποκριάτικη εκδήλωση της Μακεδονίας.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις και ομάδες φίλων του δήμου Βόλβης, συνθέτουν ένα πανηγύρι γλεντιού, το οποίο στηρίζεται στον εθελοντισμό, τη φιλοξενία και την αυθόρμητη συμμετοχή.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, την Δημοτική Κοινότητα Σταυρού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος», αρχίζουν από το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στις 16.00 το απόγευμα με αγώνες παραδοσιακών παιχνιδιών, στο αμφιθέατρο του Σταυρού. Υπό την καθοδήγηση ψυχαγωγών, τα παιδιά θα διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια της ελληνικής παράδοσης, όπως: Κεραμιδάκια, Τσουβαλοδρομίες, Αυγοδρομίες, «Περνά – Περνά η Μέλισσα» και «Αλάτι ψιλό – Αλάτι χονδρό», ξετυλίγοντας νοσταλγικές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.

Το Καρναβάλι του Σταυρού, αρχίζει στις 11 το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016, από το λιμάνι του Σταυρού. Εκεί, τους χιλιάδες επισκέπτες θα υποδεχθούν ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και οι κουδουνοφόροι του Προφήτη, μαζί με μουσικά σχήματα, όπου θα δίνουν τον τόνο οι ζουρνάδες και τα νταούλια.

Στις 15.00 μετά το μεσημέρι  ακολουθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Σταυρού, με εκατοντάδες καρναβαλιστές σε οργανωμένες θεματικές ομάδες ή μεμονωμένα, σατιρίζοντας την επικαιρότητα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 17.00 το απόγευμα, με τη μεγάλη συναυλία της Κατερίνας Στικούδη, που θα αναλάβει να ξεσηκώσει με τα τραγούδια της μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αποκριάτικες εκδηλώσεις πρόκειται να γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βόλβης.

Την «Καθαρά Δευτέρα» 14 Μαρτίου 2016, σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου Βόλβης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν χαρταετό και να απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα, μαζί με τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα, σε ποικιλόμορφες τοπικές εκδηλώσεις.