Την Κυριακή ο ποδηλατικός αγώνας στο Σέιχ Σου

Από τη θέση «Πυροφυλάκειο» στο Σέιχ-Σου θα γίνει την προσεχή Κυριακή 8 Μαρτίου η εκκίνηση του λαϊκού ποδηλατικού αγώνα, που οργανώνουν η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ», ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών  για τους κατοίκους του δήμου.

 

Ο open (λαϊκός) αγώνας πραγματοποιείται ως παράλληλη δράση του «Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ)» της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης και του Ποδηλατικού Ομίλου «ΒΕΛΟΣ», στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων-Κορασίδων και Masters. Είναι ο πρώτος ανοιχτός ποδηλατικός αγώνας που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φιλοδοξεί να καθιερώσει ως θεσμό με στόχο να δημιουργήσει μια ακόμη δραστηριότητα μέσω της οποίας μικροί και μεγάλοι θα «αγκαλιάσουν» και θα «ζήσουν» το δάσος.

 

Τόσο το πρωτάθλημα όσο και ο λαϊκός αγώνας θα διεξαχθούν στο Σέιχ-Σου, σε δύο, όμως, διαφορετικές διαδρομές, με κοινό τόπο εκκίνησης και τερματισμού το «Πυροφυλάκειο», όπου στο τέλος θα γίνουν και οι απονομές σε νικητές και συμμετέχοντες.

 

Το σφύριγμα για την έναρξη του «Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας» θα γίνει:

 

  • στις 10.30π.μ., για τις κατηγορίες Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων-Κορασίδων
  • στις 11:45π.μ. για την κατηγορία Μasters και
  • στη 1.15μ.μ. για τις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων

 

Η διαδρομή cross country, που θα ακολουθήσουν οι διαγωνιζόμενοι, θα είναι 5,8 χιλιόμετρα. Οι βραβεύσεις θα αφορούν στην ανάδειξη των νικητών ανά κατηγορία και συγκεκριμένα:

 

  • 1ος νικητής ανά κατηγορία: Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
  • 2ος νικητής ανά κατηγορία: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
  • 3ος νικητής ανά κατηγορία: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
  • 4ος, 5ος, 6ος νικητής ανά κατηγορία: Δίπλωμα

 

Λαϊκός αγώνας

 

Ο λαϊκός αγώνας θα αρχίσει στις 11.50π.μ. και θα πραγματοποιηθεί σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας από 15 ετών. Για τους ανήλικους απαραίτητη είναι η υπογραφή του γονέα-κηδεμόνα στο σχετικό έντυπο συμμετοχής, όπου θα πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν ειδική φόρμα συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ υποχρεωτική για όλους είναι η χρήση προστατευτικού κράνους.

 

Όπως και στο σκέλος του Πρωταθλήματος έτσι και στο λαϊκό αγώνα, οι βραβεύσεις θα αφορούν στην ανάδειξη των νικητών ανά κατηγορία:

 

  • 1ος νικητής: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
  • 2ος νικητής: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
  • 3ος νικητής: Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα

 

Επίσης, σε όλους τους ποδηλάτες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

 

Παράλληλα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Εστιατορίου-Συσσιτίου, που λειτουργούν ο δήμος, η ΚΕΥΝΣ και το Κέντρο Εργάνη από το 2011, και μέσω των οποίων σιτίζονται καθημερινά τουλάχιστον 500 οικογένειες άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

 

Στελέχη των κοινωνικών δομών καταπολέμησης της φτώχειας θα βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης  προκειμένου να παραλαμβάνουν κάθε υλική βοήθεια που οι συμπολίτες μας θα έχουν την καλοσύνη να προσφέρουν. Ιδιαίτερη ανάγκη καταγράφεται σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα παυσίπονα και αντιβιοτικά!

 

Δηλώσεις συμμετοχής

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένες στο site του δήμου: www.dimosneapolis-sykeon.gr και μπορούν να στέλνονται:

 

Στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: epsmath@otenet.gr, έως αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου (τηλέφωνο: 2310 200160)
Στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης -Συκεών στο fax: 2310 636003 (τηλέφωνο: 2313 329540) και αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου, περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη
Την ημέρα του αγώνα, το αργότερο ως τις 11 το πρωί, στη γραμματεία

 

Πρόσβαση στο «Πυροφυλάκειο»

 

Η πρόσβαση στη θέση «Πυροφυλάκειο» είναι εύκολη, γίνεται με αυτοκίνητο και ποδήλατο και οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την έγκαιρη τοποθέτηση σχετικών πληροφοριακών πινακίδων. Οι οδηγοί θα πρέπει να κινηθούν επί της Λεωφόρου Παπανικολάου προς τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων. Αμέσως μετά τη γέφυρα του περιφερειακού, στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας και πριν το πρώην κατάστημα «Πορσελάνα», υπάρχει ένα μικρό δρομάκι που οδηγεί σε χωματόδρομο προς το «Πυροφυλάκειο», σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

 

Επίσης, λίγα μέτρα από το χώρο της εκκίνησης θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr