Το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ καλύφθηκε με γκράφιτι

graffiti-titan

ΦΩΤΟ: SOOC

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, ένα από τα μεγαλύτερα σε κλίμακα καλλιτεχνικά projects της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Το… τιτάνιο εικαστικό project υλοποιήθηκε τμηματικά από την εταιρεία MWC graffiti and design, από τους graffiti artists Βασίλη (Reb) και Χρήστο Γαλαζούλα. Οι καλλιτέχνες σε διάρκεια 53 ημερών πλήρους εργασίας κάλυψαν μια επιφάνεια συνολικού εμβαδού που ξεπερνά τα 2.000 m², από άκρη σε άκρη.

ΦΩΤΟ: SOOC

Στόχος αυτής της πρωτότυπης εικαστικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία ενός εικαστικού πεδίου μέσα από το οποίο θα συνομιλούσε το φυσικό με το βιομηχανικό περιβάλλον. Με γνώμονα αυτό το διάλογο, οι δημιουργοί επεξεργάστηκαν διάφορες προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το μέγιστο της διαθέσιμης επιφάνειας. Η επιλογή της τελικής πρότασης έγινε πολυσυμμετοχικά από ομάδα εργαζομένων της ΤΙΤΑΝ.

ΦΩΤΟ: SOOC

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι μεικτή, με χρήση σπρέι και ακρυλικών χρωμάτων. Εμπεριέχει στοιχεία εικονογράφησης με ambient διάθεση, ενώ ιδιαίτερα εμφανής είναι η χαρακτηριστική γραφή του σπρέι. Η σύνθεση περιγράφει με ονειρικό τρόπο τον αέναο κύκλο του νερού, ως κύριο στοιχείο, που μας ταξιδεύει στα υψομετρικά επίπεδα, το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις εποχές του χρόνου, εν μέσω ενός φανταστικού – ίσως ελληνικού – τοπίου.

ΦΩΤΟ: SOOC

Η πρώτη παρουσίαση του εντυπωσιακού graffiti mural έγινε στις 20-22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες που το υλοποίησαν. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την παραγωγή τσιμέντου και τη λειτουργία του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία, με αναφορές στην ιστορία του εργοστασίου και του ομίλου ΤΙΤΑΝ, καθώς και στην πλήρη ανακαίνιση του εργοστασίου το 2003.

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC

ΦΩΤΟ: SOOC