Το «έριξε» ο Λούμπιτς, επιβεβαιώνει το δεύτερο «μαύρο κουτί»

Η ανάλυση των στοιχείων του δεύτερου «μαύρου κουτιού» του Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις επιβεβαιώνει την εσκεμμένη ενέργεια του συγκυβερνήτη, που βρέθηκε μόνος στο κόκπιτ, για να οδηγήσει το αεροσκάφος στη συντριβή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

 

«Μία πρώτη ανάγνωση» του «μαύρου κουτιού» που βρέθηκε χθες «δείχνει ότι ο ευρισκόμενος στο κόκπιτ πιλότος χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο για να θέσει σε καθοδική πορεία το αεροσκάφος προς ένα ύψος 100 ποδών. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου, ο πιλότος τροποποίησε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου για να αυξήσει την ταχύτητα καθόδου του αεροσκάφους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) στην οποία παραδόθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί.

 

Το δεύτερο «μαύρο κουτί» εντοπίστηκε μόλις χτες στην περιοχή όπου συνετρίβη το το Airbus A320 της Germanwings στις 24 Μαρτίου και περιέχει τα δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου.

 

Η επιβεβαίωση έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο Λούμπιτς αναζητούσε στο διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας, καθώς και πληροφορίες για τις ρυθμίσεις ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου, λίγες μέρες πριν το συμβάν.

 

Ωστόσο, άλλοι εντοπίζουν «κενά» στο σενάριο της αυτοκτονίας και δίνουν νέα διάσταση στην τραγωδία, «δείχνοντας» προσπάθεια συγκάλυψης από την Lufthansa με οικονομικά κίνητρα.