Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου

Τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου Χαρούνα Γιουκάουα επιβεβαίωσε μέσω του ραδιοφωνικού του σταθμού το Ισλαμικό Κράτος, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του.

 

«Το Ισλαμικό Κράτος έκανε πράξη την απειλή του να προχωρήσει στην εκτέλεση (…). Εκτέλεσε τον Ιάπωνα όμηρο Γιουκάουα μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί στην Ιαπωνία» για να καταβάλει λύτρα, ανέφερε το ραδιόφωνο της οργάνωσης, το Αλ Μπαγιάν, σύμφωνα με ένα απόσπασμα το οποίο μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube.

 

«Ο δεύτερος όμηρος (Κέντζι Γκότο) κάλεσε τους οικείους του για να τους ζητήσει να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση (της Ιαπωνίας) προκειμένου να απελευθερωθεί η αδελφή μας Σατζίντα αλ Ρισάουι, η οποία κρατείται στις φυλακές των καταπιεστών στην Ιορδανία, σε αντάλλαγμα για τη δική του απελευθέρωση», ανέφερε ακόμη ο ραδιοφωνικός σταθμός αυτός, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που είχε δημοσιοποιηθεί χθες για τον θάνατο του πρώτου Ιάπωνα ομήρου.

 

Η Σατζίντα αλ Ρισάουι είναι μια Ιρακινή επίδοξη βομβίστρια-καμικάζι η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο και φυλακιστεί στην Ιορδανία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε σήμερα «απεχθή και ασυγχώρητη» πράξη τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου και απαίτησε εκ νέου «την άμεση απελευθέρωση» του Κέντζι Γκότο.

 

Ο φόνος του ομήρου σημειώθηκε πριν συμπληρωθούν δύο ημέρες αφότου έληξε η προθεσμία των 72 ωρών που είχε δώσει το ΙΚ στο τελεσίγραφό του προς το Τόκιο. Η οργάνωση αρχικά απείλησε πως θα εκτελούσε τους δύο Ιάπωνες εάν δεν της παραδίδονταν λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων.