Το καλοκαιρινό φρούτο που αναστέλλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι καρκίνοι που συχνότερα οδηγούν στις οστικές μεταστάσεις είναι κυρίως αυτοί του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων και ακολουθούν οι καρκίνοι του νεφρού και του θυρεοειδούς.

Έρευνα έδειξε ότι το εκχύλισμα ενός καλοκαιρινού φρούτου μπορεί να αναστείλει τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού στα ποντίκια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο εκχύλισμα του ροδάκινου είναι υπεύθυνες για την αναστολή της μετάστασης του καρκίνου του μαστού.

«Καρκινικά κύτταρα, από έναν επιθετικό τύπο καρκίνου του μαστού εμφυτεύτηκαν κάτω από το δέρμα ποντικιών και παρατηρήσαμε αναστολή στη μετάσταση όταν τα ποντίκια κατανάλωναν το εκχύλισμα του ροδάκινου», είπε ο Δρ. Luis Cisneros-Zevallos και αναμεταδίδει το onmed.gr, επιστήμονας διατροφής και ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο AgriLife του Τέξας, επισημαίνοντας ότι η αντίστοιχη δόση που θα χρειαζόταν για να υπάρχουν αποτελέσματα στους ανθρώπους ανέρχεται σε περίπου 3 ροδάκινα τη ημέρα.

Προηγούμενη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες από τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα σκοτώνουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα του μαστού και όχι τα υγιή.