Το «κολλημένο» μετρό προχωρά στην Καλαμαριά!

Αν και η κατασκευή της βασικής γραμμής του μετρό θεσσαλονίκης κόλλησε, οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά προχωρούν.

 

Την ώρα που η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η ανάδοχος κοινοπραξία έχουν βγάλει τα ξίφη τους και διαπραγματεύονται για το εάν η κατασκευάστρια εταιρία θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το έργο, δρομολογείται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες νέα εργοτάξια στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ειδικότερα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο προγραμματίζεται να αρχίσει η κατασκευή των σταθμών Νομαρχία και Καλαμαριά.

Ο μίνι μετροπόντικας Κατερίνα, που χρησιμοποιήθηκε για να παρακάμψει αγωγούς και δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στη Β. Όλγας έχει ολοκληρώσει το έργο του, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών στον σταθμό Νομαρχία.

Η επέκταση της γραμμής του μετρό προς την Καλαμαριά είναι μήκους 4.780 μέτρων και περιλαμβάνει πέντε σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσοό, Νέα Κρήνη και Μίκρα. Από τους πέντε σταθμούς προβλήματα υπάρχουν μόνο στην Αρετσού, εξαιτίας των απαλλοτριώσεων. Στις 20 Απριλίου 2015 το θέμα αναμενεχαι να συζητηθεί οε δικαστική αίθουσα, με σκοπό να δοθεί λύση και να προχωρήσουν και εκεί οι εργασίες.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία