Το κρυφό ραντεβού των Φιλελευθέρων Γερμανών στη Θεσσαλονίκη

Οι καλές, αγαστές σχέσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης με τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα με το Δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι κάτι καινούργιο.

Για όσους διαβάσουν κάτω, πέρα και πίσω από τις γραμμές των ειδήσεων και των δελτίων τύπου είναι γνωστό ότι η επιλογή της έδρας της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας που εκπροσωπεί ο κ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία.

Δεν είναι τυχαία και η σχέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη με τη Γερμανία.
Ούτε είναι φυσικά τυχαίο που επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη Θεσσαλονίκη για να ανακοινώσει τις Ζώνες ειδικού οικονομικού ενδιαφέροντος ή μάλλον τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες στις οποίες εντάσσεται αρχικά η Θεσσαλονίκη.

Εδώ θα προσελκύονται οι ξένοι και κυρίως οι γερμανοί επενδυτές , ή οι ελληνογερμανικοί όμιλοι που θα επενδύουν σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ελαφρύνσεων και μάλιστα με επενδύσεις που θα γίνονται μέσω ΕΣΠΑ δηλαδή μέσω των χρημάτων των ευρωπαίων πολιτών. Δηλαδή όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης “Μένουμε στη Θεσσαλονίκη, δεν υποτασσόμαστε ” Γ. Ρακκάς, τους πληρώνουμε για να…κερδίζουν.

Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στις 26-27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέριο της  Νεολαίας των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, του κόμματος στο οποίο συμμετείχε ο Ρέσλερ αλλά και η ίδια η Μέρκελ.

Όπως εξήγησε ο κ Ρακκάς πρόκειται για ένα THINK TANK της Γερμανίας στο οποίο συμμετέχουν όχι ένα αλλά όλα τα κόμματα της χώρας με ένα και μοναδικό σκοπό να αλλάξουν σταδιακά τη γνώμη της κοινής γνώμης για τη Γερμανία. Στόχος τους; Η δημιουργία ενός μεγάλου φθηνού νέου εργατικού δυναμικού απ όλες τις χώρες του Νότου όπως και την Ελλάδα, την αξιοποίηση προς όφελός τους των δυνατοτήτων της χώρας μας με την αξιοποίηση περιοχών-φιλέτων προς όφελος της Γερμανίας κυρίως.
Για το λόγο αυτό έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ακόμη και θερινά σχολεία όπως αυτό που έγινε στη Λέσβο. Στη Θερινή Ακαδημία του…Φούχτελ…έκανε τη δική του εισήγηση μεταξύ άλλων και ο δικός μας…Ανδρέας Ανδριανόπουλος!
 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr