Το μετάνιωσε την τελευταία στιγμή ο πιλότος της Germanwings;

Νέα τροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα δίνουν πληροφορίες από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings που κατάληξε στις γαλλικές Άλπεις συμπαρασύροντας τους 150 επιβαίνοντές του.

 

Σύμφωνα με αυτά, ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης που προκάλεσε την τραγωδία, άλλαξε γνώμη τα τελευταία λεπτά της μοιραία πτήσης προσπαθώντας να αποτρέψει την αυτόματη κάθοδο του αεροσκάφους, την εντολή για την οποία είχε δώσει ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του μαύρου κουτιού, τα οποία δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail, μόλις 93 δευτερόλεπτα πριν το αεροσκάφος αγγίξει το έδαφος με αποτέλεσμα να συντριβεί, θέλησε χειροκίνητα να επαναφέρει το αεροσκάφος. 

 

Η προσπάθεια ωστόσο του πιλότου και συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα, δεν κατέστη δυνατή να αποτρέψει την πορεία του. 

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από την 29σέλιδη αναφορά που εκδόθηκε την Τετάρτη, όπως επικαλείται η πηγή της Daily Mail, ένας Γάλλος εμπειρογνώμονας. 

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες η γερμανική Bild αποκάλυψε πως ο πιλότος είχε κάνει πρόβα των τραγικών σχεδίων του στην αμέσως προηγούμενη πτήση.