Το μήνυμα της μη ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης

«Η Θεσσαλονίκη είναι βαρόμετρο και μεταφέρει ένα πολιτικό μήνυμα την Κυριακή 18 Μαϊου» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος.

 

Αυτό το μήνυμα, της ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του νερού φαίνεται πως θα καταγράψουν μαζί με τα εκλογικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας. Έξω από τα εκλογικά τμήματα σε 11 δήμους της Θεσσαλονίκης που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, 500 και πλέον εθελοντές θα βοηθήσουν στο δημοψήφισμα που θα καταγράψει την άποψη της κοινής γνώμης για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Η σημασία του δημοψηφίσματος αυτού είναι τόσο μεγάλη για ολόκληρη την Ευρώπη ώστε θα έρθουν παρατηρητές από πολλές χώρες για να παρακολουθήσουν το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και μια 15ετία που ξεκίνησαν ανάλογες προσπάθειες σε 86 χώρες του κόσμου, κατέρρευσαν κάτω από το βάρος της πίεσης του κόσμου» λέει ο κ Αρχοντόπουλος.

Ο κ Αρχοντόπουλος με την ιδιότητά του ως εργαζόμενου στην ΕΥΑΘ αποκάλυψε ότι η «σαλαμοποίηση» της εταιρείας έχει ξεκινήσει καθώς ΄κομμάτια της, όπως ο βιομηχανικός καθαρισμός των αποβλήτων της ΣΙΝΔΟΥ έχουν δωθεί σε ιδιώτες. Αποτέλεσμα είναι να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης του εξοπλισμού και να καταλήγουν 15.000 κυβικά μέτρα τοξικά απόβλητα την ημέρα μέσα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr