Το Ποτάμι έριξε αυλαία και επίσημα -Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Στ. Θεοδωράκη

Με μια συγκινητική εκδήλωση ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε αυλαία στο Ποτάμι, το κόμμα που ίδρυσε το 2014 ο ίδιος.

Πέντε χρόνια αργότερα και μετά την εκλογική αποτυχία του περασμένου Ιουλίου, όπου το Ποτάμι συγκέντρωσε ποσοστό 1,52% και έμεινε εκτός Βουλής, η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων στο θέατρο Αλμα, στο Μεταξουργείο, μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών της, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εθελοντές και φίλοι του Ποταμιού, έριξε την αυλαία για το κόμμα, όπως και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα, υπέρ της αναστολής ψήφισε το 63% των μελών που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ενώ κατά της αναστολής ψήφισε το 36%. Σημαντικό είναι ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν 93 από τα 106 μέλη της ΜΕ.ΣΥ.Α, δηλαδή το 98% των μελών.

Η απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου του Κινήματος, που επέχει θέση διαρκούς συνεδρίου, έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο επίσης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει δεσμευτεί εδώ και μέρες ότι θα επιστρέψει τα 500.000 ευρώ που δικαιούνταν ως αποζημίωση με βάση το ποσοστό που πήρε, πράγμα το οποίο και έκανε. Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr τα χρήματα αυτά τα έκανε δωρεά στο ΕΚΠΑ για υποτροφίες στο όνομα του Σταύρου Τσακυράκη.

Η συγκινητική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη
Στην ομιλία του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΜΕ.ΣΥ.Α, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αναστέλλουμε σήμερα τη λειτουργία μας. Παραμερίζουμε τον εγωισμό μας και στέλνουμε ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Αλλά και στους 377 χιλιάδες πολίτες που σκίρτησαν μαζί μας την Άνοιξη του ΄15. Τους ζητάμε να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητάμε να σκεφθούν αυτά που καταφέραμε. Τα παλιά συνθήματα, οι ρηχές αντιπαραθέσεις, οι αφορισμοί, οι κοκορομαχίες, τα εξυπνακίστικα σχόλια δεν είναι πολιτική.
Τους ζητάμε, λοιπόν, να βάζουν ψηλά τον πήχη, για τους πολιτικούς.
Τους ζητάμε να διεκδικούν, ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια!
Ο σπόρος που ρίξαμε, θα φυτρώσει ξανά».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση – αυλαία του Ποταμιού
Στο θέατρο Αλμα βρέθηκε σήμερα πλήθος κόσμου, υποστηρικτές του εγχειρήματος που ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης πέντε χρόνια πριν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που απασχολούν τους πολιτικούς φίλους του Ποταμιού.

«Γιατί δώσαμε τα λεφτά στο ΕΚΠΑ; Πρέπει να αρνηθεί το Ποτάμι την επιδότησή του; Τι πετύχαμε αυτά τα 5 χρόνια; Τι λάθη κάναμε; Πού αποτύχαμε; Ποιος είναι ο νέος μας στόχος; Πώς θα διαφυλάξουμε την ιστορία του Ποταμιού; Υπάρχει κενό στον προοδευτικό φιλελεύθερο χώρο; Πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του Ποταμιού; Πώς απαντάει κανείς στην ήττα;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος για αναστολή λειτουργίας του.

Η πλειοψηφία αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/potami-erixe-aylaia-kai-episima-o-apohairetismos-theodoraki