Το Σάββατο η επίσημη πρώτη του κόμματος Παπανδρέου

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς.

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα «κίνημα που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση».

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του νέου κόμματος θα περιλαμβάνει τις λέξεις κίνημα, σοσιαλιστές και δημοκράτες.

 

Με τη διακήρυξη δεν θα δοθούν και οι 200 υπογραφες, οι οποίες όμως θα κατατεθούν στον Άρειο Πάγο, ώστε να ιδρυθεί το κόμμα. Απο το Σάββατο όλα τα κείμενα διακήρυξης, οι πολιτικές θέσεις, κ.λπ. θα είναι ανοιχτά για διαβούλευση, ενώ υπογραφές θα συλλέγονται σε όλα τα γραφεία του κόμματος. Τα κεντρικά γραφεία θα είναι στην οδό Πειραιώς. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει και το site του κόμματος.

 

Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε ο Real, υποψήφιοι θα είναι ο Θάνος Μωραΐτης στην Β’ Αθηνών, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.

 

Η ανακοίνωση Παπανδρέου:

«Νέα χρονιά,

» Νέο ξεκίνημα.

» Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

» Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

» Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

 

» Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

» Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

» Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα “Ελληνικό Σχέδιο” και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.

» Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

 

» Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

» Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού  και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

» Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της -όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

» Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

» Από αύριο, 3 του Γενάρη,

»Πάμε.»

 

Πηγή: in.gr