Το σκάνδαλο της Volkswagen στη μεγάλη οθόνη, με υπογραφή Ντι Κάπριο

volkswagen-autokinitobiomixania

Μπορεί το σκάνδαλο της Volkswagen να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, ήδη όμως «οδεύει» προς τη μεγάλη οθόνη.

Όπως αναμεταδίδουν πολλά ξένα Μέσα Ενημέρωσης, η Paramount και η εταιρεία Appian Way του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, φέρονται να έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα μιας πρότασης βιβλίου, του δημοσιογράφου των New York Times, Jack Ewing, που ερευνά το σκάνδαλο της Volkswagen.

Το βιβλίο διερευνά πώς η φιλοσοφία της εταιρείας: «περισσότερα, καλύτερα, πιο γρήγορα», τροφοδότησε μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της προκαλώντας ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με μεγάλες προεκτάσεις σε όλο τον πλανήτη.

Η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων είχε προγραμματίσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της έτσι ώστε κατά τους ελέγχους οι εκπομπές ρύπων να φαίνονται εντός των ορίων που έχουν θεσπίσει οι ΗΠΑ, ενώ στην πραγματικότητα κατά την κίνησή τους στο δρόμο τα ποσοστά εκπομπής ρύπων ήταν κατά 40 φορές υψηλότερα.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο του Ewing, φημολογείται ότι η Paramount για να αποκτήσει τα δικαιώματα κατέθεσε στο λογαριασμό του συγγραφέα εξαψήφιο χρηματικό ποσό.