Το «βαλς της απομόνωσης»: Η νέα, συγκινητική σύνθεση του 7χρονου Στέλιου Κερασίδη εμπνευσμένη από τον κορωνοϊό

Κάνε στην άκρη Μότσαρτ, έρχεται ο Στέλλιος Κερασίδης. Το 7χρονο παιδί θαύμα που έχει γράψει το «βαλς της απομόνωσης» εμπνευσμένο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η υπνωτική μελωδία του έχει συγκεντρώσει πάνω από 65.000 προβολές στο YouTube, αφότου ανέβασε το βίντεο πριν από μία εβδομάδα. «Γεια σας παιδιά! Είμαι ο Στέλιος. Αυτές τις ημέρες κι εγώ μένω σπίτι. Ας κάνουμε όλοι, λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι» λέει ο 7χρονος πιανίστας και παίρνει την θέση του μπροστά στο πιάνο. Το έργο αυτό, η τρίτη του σύνθεση, γράφτηκε ειδικά για «τους ανθρώπους που υποφέρουν και όσους είναι απομονωμένοι λόγω του κορωνοϊού» σημειώνει.

Γεννημένος στην Αθήνα το 2012, από τους Φώτη και Αγαθή Κερασίδη, οι οποίοι είναι πιανίστες και δάσκαλοι μουσική στον γιο τους, ο Στέλιος έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κοινό στην ηλικία των 3 ετών. Το 2018, έπαιξε το «Waltz in A Minor» του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και πέρυσι εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, του Λονδίνου, όπου έπαιξε στο διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Ο 7χρονος λέει πως ο αγαπημένος του πιανίστας είναι αείμνηστος Καναδός Γκλεν Γουλντ, που είναι γνωστός για τις τεχνικά απαιτητικές παραλλαγές του Μπαχ. Ο μικρός πιανίστας, όπως σημειώνει και η Guardian, έχει δείξει μια μεγάλη αγάπη για τις συνθέσεις. Τα δύο προηγούμενα έργα του γράφτηκαν για τις αδερφές του, την Βερόνικα και την Αναστασία και το νέο του «Βαλς της Απομόνωσης» συνάντησε ευρεία αποδοχή και κριτική αναγνώριση.


Πηγή: iefimerida.gr