Το χλιδάτο Al Mirqab στην Θάσο (ΦΩΤΟ)

Τη ραστώνη των λουόμενων στη πανέμορφη Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, διέκοψε προχθές το πρωί μία τεράστια θαλαμηγός. Εμφανίστηκε αχνά στον ορίζοντα και ώρα με την ώρα, πλησίαζε στην ακτή. 

 

Έριξε άγκυρα μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από τη πλαζ. Βαμμένη στα μπλε και τα άσπρα, συγκέντρωσε αμέσως όλα τα βλέμματα. Άλλωστε, το μέγεθός της είναι τέτοιο που θυμίζει περισσότερο φέρυ μπόουτ παρά… γιοτ!
 

Φυσικά, αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης στο νησί. Μετά από έρευνα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για το Al Mirqab, το πέμπτο μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου! Το σκάφος ανήκει στον σεΐχη Χαμάντ Ιμπν Τζαμπρ αλ Θανί, ο οποίος είναι υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ και ξάδελφος του εμίρη της χώρας, Ο Αλ Θανί είναι μέλος της Βασιλικής Δυναστείας του Κατάρ και διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 2007 ως τις 25 Ιουνίου 2013, παράλληλα με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, την οποία κατέχει από το 1992! Είναι 55 ετών και πριν από δύο χρόνια συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως».

 

Το Al Mirqab ολοκληρώθηκε το 2008. Το σκάφος έχει μήκος 133 μέτρα και πλάτος 20 μέτρων. Είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 20,3 κόμβων. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 24 ατόμων σε δέκα σουίτες, με δύο VIP σουίτες για τον ιδιοκτήτη του σκάφους. Πρόκειται για πραγματικές σουίτες καθώς η κάθε μία έχει δικό της μπάνιο, σαλόνι και υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι. Το σκάφος έχει πλήρωμα 55 άτομα, ενώ μερικές από τις ανέσεις που προσφέρει στους επιβάτες περιλαμβάνουν: σινεμά, μπαρ, εσωτερική πισίνα, εξωτερικό τζακούζι και φυσικά ελικοδρόμιο.

 

Το Al Mirqab φέρει σημαία των νήσων Κεϊμάν. Ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γερμανία στις 26 Μαϊου, έπιασε Γιβραλτάρ από όπου αναχώρησε στις 31 Μαϊου, ενώ στις 23 Μαϊου εμφανίστηκε στο Τσεσμέ της Τουρκίας και αμέσως μετά αναχώρησε για τη Θάσο. “Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο σκάφος. Οι βάρκες και τα τζετ σκι, πάνε κι έρχονται όλη τη μέρα. Υπάρχει η φήμη ότι μεγάλη παρέα πήγε και έφαγε σε εστιατόριο της γειτονικής Χρυσής Αμμουδιάς”, είπε, κάτοικος της Σκάλας Ποταμιάς. Ωστόσο, η φήμη διαψεύστηκε από εστιάτορα της Χρυσής Αμμουδιάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι επιβάτες της θαλαμηγού τρώνε και πίνουν πάνω στο σκάφος. “Άλλωστε, γι’ αυτό και έχει 55 άτομα προσωπικό…”, σχολίασε.