Τον Οκτώβριο η απόφαση για το αίτημα του Σάββα Ξηρού

Για τις 14 Οκτωβρίου 2014 αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης στο αίτημα του πολυισοβίτη της «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρού, να διακοπεί η κράτησή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα, για λόγους υγείας.

 

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, το οποίο εξέτασε τον φάκελο του Σ. Ξήρου μέσα στον οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις για τις παθήσεις του και το ποσοστό αναπηρίας του, που φθάνει το 93%, ζήτησε επιπλέον ιατρική πραγματογνωμοσύνη από τρεις καθηγητές γιατρούς, κυρίως για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την πολιομυελίτιδα.

 

Οι δικηγόροι του Σάββα Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης και Άννυ Παπαρούσου, δήλωσαν ότι είναι κατ΄αρχήν θετικό το γεγονός ότι το δικαστήριο εξετάζει ακόμα το αίτημα, ωστόσο χαρακτήρισαν «ασυνήθιστη τη σημερινή απόφαση, που καθυστερεί την τελική κρίση».

 

O κ. Φυτράκης δήλωσε: «Για να διερευνηθούν περαιτέρω σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία του κατηγορούμενου βεβαίως είχαμε προσκομίσει όλα τα ιατρικά δεδομένα. Θεωρώ ότι είναι μία λύση ισορροπίας εν όψει και των γνωστών πιέσεων που ασκήθηκαν προς τη Δικαιοσύνη εκ μέρους της κυβερνήσεως με τις δηλώσεις αξιωματούχων του κράτους την περασμένη φορά. Τη δέχομαι τη σημερινή εξέλιξη, ως μεσαία λύση, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω διακρίβωση των ιατρικών θεμάτων και μια ουσιαστική λύση γι αυτό που ζητούμε με την αίτησή μας, δηλαδή την κατ΄οίκον νοσηλεία».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ