Τόσκας: Θα στείλουμε τον στρατό στην Ειδομένη για τη σίτιση των προσφύγων

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Η κατάσταση στην Ειδομένη δείχνει πλέον να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο μετά τη φυγή των ΜΚΟ και τις εξάρσεις βίας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Για το φλέγον θέμα της Ειδομένης, και την αποχώρηση ορισμένων ΜΚΟ για λόγους ασφαλείας, μετά την ένταση που προκλήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως ο στρατός θα σταλεί στον πρόχειρο καταυλισμό ώστε να καλυφθούν ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, όπως η σίτιση.

Παράλληλα πρόσθεσε πως στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. «Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί. Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές. Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία».