Τοξικομανής κατέβασε το παντελόνι του για να “χτυπήσει” ένεση σε δημόσιο χώρο

ΦΩΤΟ: THESTIVAL.GR

ΦΩΤΟ: THESTIVAL.GR

Η εικόνα ενός ανθρώπου που «χτυπάει» ένεση ηρωίνης στο γυμνό κορμί του σε δημόσιο χώρο για τους περισσότερους είναι σπάνια. Για τους κατοίκους της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Από το 1998 μέχρι σήμερα στο χώρο του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λειτουργεί η Β’ Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ. Εκατοντάδες τοξικομανείς συμμετέχουν στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης.

Η παρουσία των τοξικομανών στην καρδιά της Σταυρούπολης έφερε μαζί της μια σειρά από προβλήματα τα οποία δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε, έμποροι και βαποράκια βρήκαν το νέο τους στέκι ενώ οι κάτοικοι και τα παιδιά τους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εικόνες που σοκάρουν. Μια τέτοια εικόνα κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή κάτοικος της περιοχής.

Ένας νεαρός τοξικομανής κάθισε στα σκαλιά υπόγειας διάβασης της οδού Λαγκαδά. Αδιαφορώντας για την παρουσία άλλων ανθρώπων γύρω του προετοίμασε τη δόση του και στη συνέχεια κατέβασε το παντελόνι του για να περάσει την ηρωίνη στο σώμα του με ένεση στο πόδι του. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε σήμερα, στις 8 το πρωί.