Τραγωδία Germanwings: O πιλότος είχε κάνει πρόβα της συντριβής

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, η συντριβή του οποίου στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων στα τέλη Μαρτίου στις γαλλικές ‘Αλπεις, είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν ελιγμό καθόδου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πτήσης, από Ντίσελντορφ προς Βαρκελώνη, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

 

H προκαταρκτική έκθεση που το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει ότι μια «πτήση ελεγχόμενης καθόδου μερικών λεπτών, αδικαιολόγητη» πραγματοποιήθηκε σε αυτή την πτήση, την ημέρα της συντριβής, στις 24 Μαρτίου, ενώ ο Αντρέας Λούμπιτς βρισκόταν στο πιλοτήριο, γράφει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ΒΕΑ.

«Προκύπτει σαφώς» από την έκθεση ότι ο Λούμπιτς άρχισε αυτή την κάθοδο, ενώ το αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντίσελντορφ κατευθυνόταν στη Βαρκελόνη, γράφει η Βild.

«Δεν αποκλείεται (ο Λούμπιτς) να μην ήθελε να κάνει απλώς μία πρόβα (συντριβής κατά την πτήση Ντίσελντορφ-Βαρκελόνη), αλλά να ήθελε να υλοποιήσει την πράξη του», σύμφωνα με την Bild.

Συνολικά 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους 72 Γερμανοί, σκοτώθηκαν στις 24 Μαρτίου στη συντριβή του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής, από Βαρκελόνη προς Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος ερρίφθη στο έδαφος από τον γερμανό συγκυβερνήτη του, τον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έπασχε από ψυχικές διαταραχές, συγκεκριμένα από σοβαρή κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα μαύρα κουτιά, ο 27χρονος φέρεται να επωφελήθηκε από την απουσία του πιλότου για να κλειστεί μόνος μέσα στο πιλοτήριο ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους.