Τραγωδία στο Νεπάλ: Νεκροί 21 ορειβάτες μετά από σφοδρή χιονοθύελλα

Στους 21 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από την σφοδρή χιονοθύελλα σε μια περιοχή του Νεπάλ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Στην επαρχία Μανάγκ, την οποία έπληξε η χιονοθύελλα, οι αρχές εντόπισαν ακόμη πέντε πτώματα, όπως επιβεβαίωσε ένας περιφερειάρχης. Οι νεκροί είναι τέσσερις πεζοπόροι-ορειβάτες από τον Καναδά και ένας Ινδός υπήκοος.

 

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει οι αρχές έκανε λόγο για 16 νεκρούς, περιλαμβανομένων επτά πεζοπόρων. Από αυτούς ο ένας ήταν από το Βιετνάμ, τρεις από το Ισραήλ και τρεις από την Πολωνία. Τέσσερις Ισραηλινοί, πέντε Γερμανοί και τέσσερις Πολωνοί ήταν μεταξύ αυτών που διασώθηκαν.

 

Συνολικά 168 άνθρωποι κατευθύνονταν χθες Τρίτη προς το Θοράνγκ Λα στα όρη του κεντρικού Νεπάλ, που είναι μέρος της γνωστής ορειβατικής διαδρομής Αναπούρνα, όταν έπεσαν σε μεγάλη χιονοθύελλα. Οι αρχές ανέφεραν ότι 60 άνθρωποι διασώθηκαν τις προηγούμενες ώρες και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Τζομσόμ. Εξ αυτών δεκαεννέα σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Κατμαντού και στην Ποχάρα.

 

Οι αρχές πιστεύουν ότι και άλλοι ορειβάτες βρίσκονται ακόμη στα σημεία που χτύπησε η χιονοθύελλα αλλά δεν έχουν επαφή μαζί τους, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν λειτουργούν σωστά οι τηλεπικοινωνίες.

 

Στο Νεπάλ επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες τις δύο τελευταίες ημέρες εξαιτίας του κυκλώνα Χουντχούντ που έπληξε τη γειτονική Ινδία. Ο καιρός βελτιώθηκε σήμερα.

 

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι μήνες που επιλέγουν πολλοί για να κάνουν ορειβασία και πεζοπορία στο Νεπάλ.