Τρέχοντας στα γραφεία της Ν.Δ. με τις υπογραφές ο Άδωνις Γεωργιάδης

adonis-georgiadis

Τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών συγκέντρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης μετέβη βιαστικά στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρου Συγγρού, προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Τις βρήκα, πάω», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε εμφανώς ανακουφισμένος που πρόλαβε να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές και ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ που έκανε αποδεκτό το αίτημά του παρά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης. Παράλληλα δήλωσε έτοιμος να μπει γερά στη μάχη.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως δήλωσε συγκέντρωσε τις πέντε υπογραφές που του έλειπαν τα τελευταία 20 λεπτά και αμέσως ενημέρωσε ότι προσέρχεται για να καταθέσει την υποψηφιότητά του.

Τελικώς και αφού όπως είπε «παραβίασα και μερικούς σηματοδότες» έφτασε με οχτώ λεπτά καθυστέρηση και η ΚΕΦΕ αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημά του.

«Είχα πει από την αρχή ότι θα κάνω την προσπάθεια να συλλέξω τις υπογραφές. Πρέπει να σας πω ότι ήταν μία από τις πιο συγκινητικές εβδομάδες της ζωής μου. Ευχαριστώ την ΚΕΦΕ που δέχτηκε να εξετάσει την υποψηφιότητά μου παρότι πήγα με οχτώ λεπτά καθυστέρηση» είπε.

«Πάνω από όλα η Ν.Δ. η ενότητά της και να ξαναπάρει την εξουσία» ανέφερε εξερχόμενος των γραφείων του κόμματος. Όπως έκανε γνωστό 17.55 ολοκλήρωσε τη συλλογή των υπογραφών.

«Μπαίνουμε γεροί στη μάχη. Όποιος και να βγει θα είναι άξιος πρόεδρος και αν δεν είμαι εγώ θα τον υπηρετήσω πιστά και με αφοσιώση» δήλωσε ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι νικητής.

Η κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ευχαρίστησε τα 50 μέλη της Π.Ε. που υπέγραψαν και σημείωσε ότι προσδοκά σε μία εκλογική διαδικασία που θα κάνει τη Ν.Δ. να δείξει το φρέσκο της πρόσωπο.

«Οι ταχείες εκλογικές διαδικασίες υποκρύπτουν πολιτικό κίνητρο» τόνισε και ζήτησε η διαδικασία να μην είναι γρήγορη και να εφαρμοστούν οι διαδικασίες του καταστατικού.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε απευθύνει κάλεσμα μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του υπογραφές.

«Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν» έγραψε το μεσημέρι στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δήλωση του Β. Τοκάκη που έβαλε την 50η υπογραφή

Ο Βασίλης Τοκάκης, το μέλος της Π.Ε της ΝΔ, που έβαλε την 50η υπογραφή στην αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε ότι πήρε την απόφαση 30 λεπτά πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας και αφού ειχε πληροφορηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές.

Ο κ. Τοκάκης ανέφερε ότι η κίνησή του είχε συμβολικό χαρακτήρα και δεν σημαίνει στήριξη, λόγω των ιδεολογικών διαφορών που έχει με τον κ. Γεωργιάδη.

«Δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου, να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 απο τις απαιτούμενες 50 υπογραφές», σημείωσε.

«Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να σκεφτόμαστε με ανοικτό μυαλό και με την λογική των ίσων ευκαιριών για όλους και όχι με τη λογική των αποκλεισμών που μας έφτασε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο κ. Τοκάκης.

Νωρίς το μεσήμερι κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους και επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.