Τρια χρόνια φυλακή στον καθηγητή που φλέρταρε μαθήτρια μέσω facebook

Καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας νεαρός εκπαιδευτικός που έστελνε πονηρά μηνύματα σε ανήλικη, την ηλικία της οποίας γνώριζε ακριβώς καθώς ήταν και μαθήτριά του.

 

Το δικαστήριο επέβαλε στον 37χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, όπως αναφέρει σήμερα η τοπική Ροδιακή. Η μαθήτρια ήταν αυτή που είχε καταγγείλει την προσέγγιση που είχε δεχθεί από τον καθηγητή της.

Κατά την απολογία του ο τελευταίος υποστήριξε ότι στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και σταμάτησε πολύ γρήγορα την όποια επικοινωνία, ενώ την χαρακτήρισε «βλακώδη πράξη» για την οποία έχει πληρώσει ήδη. Σημειώνεται ότι η υπεράσπισή του ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις προς την ανήλικη.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας δεν είχε την ίδια γνώμη και πρότεινε την ενοχή του. Οπως είπε η κ. Κυριακή Κλιάμπα «θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί των παιδιών μας από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς», διαβάζοντας μάλιστα και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 37χρονος με το ανήλικο κορίτσι.

Οπως υποστήριξε από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, ενώ τόνισε πως ο 37χρονος γνώριζε την κοπέλα άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεπτό και κατακριτέο αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου.