Τρίωρη διακοπή στα δικαστήρια την Παρασκευή -Αντιδρούν για τη λειτουργία τους δικαστές και εισαγγελείς λόγω κορωνοϊού

Σε τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων προχωρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα δικαστήρια στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν θα ανεβούν στην έδρα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ούτε θα λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε άλλη δικαστική ενέργεια.

Στην ανακοίνωση, την οποία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί να διαβαστεί στα ακροατήρια, γίνεται λόγος για «επικίνδυνη ΚΥΑ, η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων», και για «θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων που ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’.

Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του. Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα».


Πηγή: iefimerida.gr