Τρίτο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας στο ΑΠΘ στις 6-7-8 Μαρτίου

Το 3ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του στις αρχές Μαρτίου στο ΑΠΘ και καλωσορίζει όσους αναζητούν την σεξουαλική τους ταυτότητα αλλά και τους αρέσει να μιλάνε και να γλεντάνε γύρω από το σεξ. 

 

Το πρόγραμμα:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

18:30 – ΠΡΟΒΟΛΗ: A Jihad for Love
20:00 – «Αγοράκι ή κοριτσάκι; Χέσε μας!»
Εκδήλωση για την παιδική σεξουαλικότητα.
22:00 – Ενημέρωση για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
από το Thess Checkpoint
23:00 – Πάρτυ με τους Deep in the Top

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

17:00 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Sins Invalid
17:30 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Intersexion
19:00 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «My body, my choise. Sex work activism» by STAR-STAR
21:30 – PERFORMANCE: «Η βία συγκαλυμμένη και γυμνή. Σπάμε τη σιωπή.» από τα μέλη της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας
22:00 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Joven y alocada

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

17:00 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Mutantes: Punk Porn Feminism
17:30 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Test de la vida real
20:00 – «Αφηγήσεις πέρα από την τρανσκανονικότητα» Συζήτηση βασισμένη στο έργο του Miquel Missé
21:30 – Ηδονιστική ανάγνωση με την ομάδα Sylvia Rivera – Thessaloniki Pride
22:00 – ΠΡΟΒΟΛΗ: Wadjda  / Το απαγορευμένο ποδήλατο
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
«Drag me in» – Έκθεση φωτογραφίας
ΣΑΒΒΑΤΟ 16:00-19:00 – Βιωματικό σεμινάριο: «Η έκφραση του σώματος»*
ΚΥΡΙΑΚΗ 16:00-19:00 – Drag King Workshop*
*για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο sexualityfestival@hotmail.gr
Σας περιμένουμε, 6-7-8 Μαρτίου στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ.

 

Τι λένε οι διοργανωτές

 

Η ιδέα δημιουργίας του Τριήμερου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας προέκυψε ύστερα από ένα κάλεσμα για συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Σχολή Θετικών Επιστημών γύρω από μια θεματολογία σχετική με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τη ζύμωση των ιδεών μας, προέκυψε μια ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του πρώτου Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 22-23-24 Φλεβάρη του 2013.Λειτουργούμε ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές και πρακτικές, χωρίς να προάγουμε εμπορικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς.

.Γιατί ένα Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας ;Αποφασίσαμε πως ένα τριήμερο φεστιβάλ για τη σεξουαλικότητα είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος για να διατυπώσουμε τις σκέψεις μας και να επικοινωνήσουμε ξεκινώντας έναν διάλογο γύρω από τα θέματα που μας αφορούν όλους και όλες. Η σεξουαλικότητα είναι ένα ζήτημα που ξεφεύγει από τα όρια της σεξουαλικής πράξης αυτής καθ’ αυτής και αγγίζει ένα ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Αφορά τις έμφυλες σχέσεις και τους κοινωνικούς ρόλους, όπως αυτοί προβάλλονται και εσωτερικεύονται από τα πρόσωπα. Σχετίζεται, επίσης, με το σώμα μας, το οποίο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος. Επιπλέον, αφορά την καταπίεση της ποικιλομορφίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα απ’ τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση του διαφορετικού. Γι’ αυτά, λοιπόν, τα ζητήματα δημιουργήθηκε το Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, ενώ παράλληλα αποτελεί το μέσο αυτοκριτικής για τις επιλογές μας και για την εύρεση ενός τρόπου συλλογικής και ατομικής διαχείρισης των ζωών μας.

.
Γιατί στο Πανεπιστήμιο ;

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί το κοινό πλαίσιο που μας ενώνει. Είναι ο τόπος μέσα στον οποίο συνδέεται η καθημερινότητα του ενός με του άλλου και ταυτόχρονα οι προβληματισμοί μας. Θεωρούμε το Πανεπιστήμιο και δικό μας χώρο και ως τέτοιος επιθυμούμε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες. Επιλέξαμε συγκεκριμένα τη Σ.Θ.Ε. για λόγους ιστορικότητας του Φεστιβάλ. 
 
Γιατί χωρίς άδεια;

θεωρούμε το Πανεπιστήμιο και δικό μας χώρο. Δικός μας χώρος σημαίνει ότι μπορούμε να καλύψουμε σε αυτόν τις ανάγκες μας, να είμαστε δημιουργικοί και ελεύθεροι μέσα του. Ότι μπορούμε να παίρνουμε κι εμείς αποφάσεις για αυτόν και να τον χρησιμοποιούμε με τον τρόπο που θέλουμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη όσους άλλους βρίσκονται σε αυτόν. Ότι δεν αναγνωρίζουμε ανθρώπους ως περισσότερο αρμόδιους για αυτόν απ’ τον καθένα και την καθεμιά μας. Είμαστε όλοι το ίδιο υπεύθυνοι για τη χρήση, τη φύλαξη και τη βιωσιμότητα του.

Υπερασπιζόμαστε, λοιπόν, την ελεύθερη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο χώρο της Σ.Θ.Ε. στις 6-7-8 Μαρτίου χωρίς να τίθενται εμπόδια. 
.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr