Τρόμος με βόμβα έξω από τράπεζα και μολότοφ σε λεωφορείο

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες αστικού λεωφορείου στα Εξάρχεια, όταν άγνωστοι, λίγο μετά τις 06.00 το πρωί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, ενώ στο Χαλάνδρι εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν σε σακίδιο έξω από υποκατάστημα της Eurobank. Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

 

Στο περιστατικό με το λεωφορείο, οι δράστες ανάγκασαν πρώτα τον οδηγό και τους επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο να αποβιβαστούν και στη συνέχεια πέταξαν στο εσωτερικό τις μολότοφ.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο 608 είχε μόλις ξεκινήσει από τη στάση Πολυτεχνείο και η ομάδα των κουκουλοφόρων στάθηκε στη μέση του δρόμου ζητώντας από τον οδηγό να σταματήσει ώστε να κατέβει όλος ο κόσμος κάτω. Εκείνος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν το έκανε και πάτησε γκάζι, ωστόσο οι κουκουλοφόροι δεν έφευγαν, ενώ και ο κόσμος ζητούσε να κατέβει από το όχημα.

 

Μαρτυρίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι οι δράστες φώναξαν στους επιβαίνοντες «βγείτε έξω, θα σας κάψουμε ζωνταντούς».

 

Τελικά άνοιξε τις πόρτες και κατέβηκαν οι επιβάτες ενώ οι δράστες πέταξαν εντός αυτού βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να αρχίσει να παίρνει φωτιά το λεωφορείο.

 

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία που ήρθε με πυροσβεστήρες, ενώ το όχημα υπέστη φθορές.

 

Βόμβα σε κουτάκι καφέ έξω από τράπεζα

Την ίδια ώρα, εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε σακίδιο έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Χαλάνδρι στη συμβολή των οδών Κων. Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκευής. Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσε στο σημείο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη.

 

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο συγκεκριμένο σημείo.

 

Το τηλεφώνημα έγινε στις 05:30 τα ξημερώματα και ο άγνωστος προειδοποίησε ότι ένα σακίδιο με εκρηκτικό μηχανισμό βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή, αναφέροντας ότι η ενέργεια θα γίνει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροτεχνουργοί μέσα στο σακίδιο εντόπισαν ένα μεταλλικό κουτί του καφέ που περιέχει εκρηκτική ύλη και καλώδια ενώ όλο το σακίδιο μεταφέρθηκε στα εγκλήματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε πυροκροτητής ή συνδεσμολογία για να εκραγεί πράγματι η βόμβα, καθώς και το είδος εκρηκτικής ύλης μέσα στο κουτάκι του καφέ.

 

Η περιοχή γύρω από το υποκατάστημα στο Χαλάνδρι παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις.