Τροχαία: Έκοψαν 200 κλήσεις σε λίγες ώρες

Επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης πραγματοποίησε η Τροχαία την Τρίτη. Σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν 200 παραβάσεις και αφαιρέθηκαν 92 πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας από Ι.Χ. και οδηγούς τους.

 

Η κατάσταση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην οδό Τσιμισκή τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι ανεξέλεγκτη. Διπλοπαρκαρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα και οι πιάτσες των ταξί να έχουν επεκταθεί σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου είναι η χαρακτηριστική καθημερινή εικόνα στον πλέον εμπορικό δρόμο της συμπρωτεύουσας.

Αποτέλεσμα είναι να προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ειδικά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, παρότι τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι εμφανώς μειωμένα από τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και παρά την ένταξη πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. δεν αντιμετωπίστηκε. «Τέτοιες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα», τόνισαν αξιωματικοί της Τροχαίας.