Τσίπρας από το Πέραμα: Δεν υπάρχουν ξεχασμένες συνοικίες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Το δημαρχείο Περάματος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος.

Οι δράσεις αφορούν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

 

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο για όλα τα θέματα της περιοχής και στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπαίθριο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο ότι το Πέραμα έχει πληγεί από την ανεργία, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους, με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της Ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία «για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση».

Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.