Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε

Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με τη Γερμανία και τη συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη, προκρίνει, με δήλωσή του στην “Καθημερινή”, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικά ζητήματα της αυριανής κρίσιμης συνάντησης που θα έχει στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για «μία συνάντηση που δεν θα “πιέζεται” από τις διαπραγματεύσεις».

 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με τη δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησης στην παραγωγή έργου, ενώ σε ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σημειώνει πως «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε».

 

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή: «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά-σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά, ταυτόχρονα, κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς–από την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Μία συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα μπορέσουμε και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ