Μπαράζ μετεγγραφών φοιτητών σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ασήκωτο βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς σε λίγες ημέρες σχεδόν 40.000 πρωτοετείς αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να μετεγγραφούν σε ομοειδή τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

 

Από αυτούς, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να μετεγγραφούν περίπου οι 20.000, δηλαδή σχεδόν το 30% των πρωτοετών θα μετακινηθεί σε άλλο ίδρυμα και διαφορετική πόλη.

Advertisement

 

Είναι ενδεικτικό ότι 15 τμήματα κεντρικών ΑΕΙ θα δεχθούν πρόσθετο αριθμό φοιτητών λόγω μετεγγραφών από συνολικά 80 τμήματα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για παιδαγωγικά τμήματα, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.α.

 

Την ίδια στιγμή, οι μετεγγραφές δημιουργούν φοιτητές δύο ταχυτήτων, καθώς θα καθίσουν στα ίδια αμφιθέατρα σπουδαστές που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές έως και σχεδόν 6.000 λιγότερα μόρια. Ως εκ τούτου, οι καθηγητές εκτός από τον μεγάλο όγκο πρόσθετων σπουδαστών που θα κληθούν να εκπαιδεύσουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και φοιτητές με διαφορετικό μορφωτικό υπόβαθρο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από το Έθνος: