Τζιτζικώστας: Aυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για το Μετρό – Ως Θεσσαλονίκη δεν αντέχουμε άλλες καθυστερήσεις

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μαζί με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Γιάννη Μυλόπουλο.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο εργοτάξιο, τονίζοντας αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να υπάρχει συνεχής ροή χρηματοδότησης και όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Ζητώ από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να αποζημιώσει και να ανακουφίσει όλους εκείνους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις καταστράφηκαν από την πολυετή καθυστέρηση ολοκλήρωσης του μετρό», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να εντάξει στο πακέτο Γιούνκερ τις μελέτες για επέκταση μετρό δυτικά και να δει όπως τόνισε κάποια στίμη και τη σύνδεση με το αεροδρόμιο.

«Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις κι από την κυβέρνηση κι από τον εργολάβο. Ως Θεσσαλονίκη δεν αντέχουμε άλλες καθυστερήσεις στο μετρό», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την αυτοψία στο εργοτάξιο της Ν. Ελβετίας ,τόνισε:
“Δυστυχώς το έργο είχε σταματήσει, το έργο καθυστέρησε και δυστυχώς ταλαιπώρησε τη Θεσσαλονίκη, τους Θεσσαλονικείς και την οικονομία της πόλης. Όμως το έργο πλέον ξεκόλλησε. Ζήτησα από τον περιφερειάρχη τη συνεργασία του, την οποία αποδέχτηκε και τον ευχαριστώ, όπως ζητώ και τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων. Οι Θεσσαλονικείς πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας δε θα μπορέσουμε να προοδεύσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ο περιφερειάρχης με το γνωστό ενωτικό παρελθόν του με διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας. Και η ‘Αττικό Μετρό ΑΕ’ θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της ώστε τελικά να πετύχουμε το πολύ ασφυκτικό, αλλά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης της βασικής γραμμής το πρώτο εξάμηνο του 2020”.