Τζιχαντιστής απειλεί με επιθέσεις τις ΗΠΑ

νας υποστηρικτής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απειλεί με επιθέσεις τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους αν συνεχίσουν τη στρατιωτική τους δράση εναντίον της οργάνωσης, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

 

Το μήνυμα, που εμφανίστηκε σε φόρουμ των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο, είναι μία από τις λίγες απαντήσεις υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους στην ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις αεροπορικές της επιθέσεις κατά της οργάνωσης και στη Συρία.

 

Η ανάρτηση στον ιστότοπο Minbar Jihadi Media καταδικάζει την “παρέμβαση στις υποθέσεις άλλων λαών” και προειδοποιεί ότι αυτή θα προκαλέσει όμοια αντίδραση, αναφέρει το SITE.

 

“Θα οδηγήσει σε μία όμοια αντίδραση της ίδιας ισχύος με στόχο τα αμερικανικά βάθη και επίσης τα συμμαχικά έθνη και σε όλους τους τομείς”, αναφέρει το μήνυμα μεταφρασμένο από την αραβική γλώσσα, σύμφωνα με το SITE.

 

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει την στρατιωτική τους επιχείρηση με στόχο την οργάνωση, ύστερα από τους αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων στους οποίους προχώρησαν μέλη της.

 

Την Κυριακή, οι τζιχαντιστές του ΙΚ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε έκκληση για μία “συμμαχία προθύμων” αποτελούμενη από δυτικές και μεσανατολικές χώρες στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

 

“Απευθύνω δριμεία προειδοποίηση στην καθεμία από αυτές τις χώρες που σχετίζονται με τις ΗΠΑ ή που συμμαχούν μαζί τους στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου ότι τα τοπικά και διεθνή συμφέροντά τους θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους”, αναφέρει η ανάρτηση του υποστηρικτή του ΙΚ που χρησιμοποιεί το όνομα “Αμίρ αλ Τουλ”.

 

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί θρησκευτική γλώσσα και αναφέρει ότι ο συντάκτης του μηνύματος μιλάει από έναν “ευλογημένο άμβωνα” αλλά δεν είναι σαφές ποια επιρροή διαθέτει αυτός απέναντι στις ενέργειες του ΙΚ.

 

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να εναντιωθούν στις κυβερνητικές ενέργειες κατά της οργάνωσης.