Β. Κικίλιας: Συστηματική ενημέρωση και οργάνωση του συστήματος μεταμοσχεύσεων

Στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για τη δωρεά οργάνων καθώς και στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων προχωρά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισημαίνει ότι παρά την αύξησή του το 2018, ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων παραμένει πολύ χαμηλός.

«Σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, τιμούμε τον Ανώνυμο Δότη χάρη στον οποίο σώζονται ζωές. Ευχαριστούμε τις οικογένειες που συναίνεσαν, ώστε να γίνει η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων των αγαπημένων τους προσώπων, μια δεύτερη ευκαιρία ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Και προσθέτει: «Ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα, καθώς ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων αν και εμφανίζει αύξηση σε σχέση με το 2018, εν τούτοις παραμένει πολύ χαμηλός.

Ως Υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων εκεί που βρίσκονται οι δυνητικοί δότες, κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και παράλληλα στην συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ανυπέρβλητη αξία της δωρεάς οργάνων».

naftemporiki.gr