Βαρουφάκης: Ελπίζω πως στο τέλος θα βγει «λευκός καπνός»

«Ελπίζω ότι στο τέλος θα έχουμε λευκό καπνό» είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης προσερχόμενος στην συνάντηση με τους Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Σόιμπλε που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ως ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής συμφωνίας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με διαφορετικά σχήματα, χωρίς να είναι συνεχώς παρόντες και οι τέσσερις, αναφέρει το Reuters.

Ο Γ.Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης και στους εταίρους απομένουν μόνο λίγα βήματα για να τη συναντήσουν. 

Συγκρατημένος ο Σόιμπλε παρέπεμψε στις σημερινές συναντήσεις, μιλώντας ξανά για την ανάγκη διατήρησης της αξιοπιστίας και τήρησης των προηγούμενων συμφωνιών. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές, είπε. Δεν έχει να κάνει με μεμονωμένα κράτη απάντησε στην ερώτηση «είστε έτοιμοι να βγάλετε την Ελλάδα από το ευρώ;».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενη στη συνάντηση-κλειδί για την έκβαση των συνομιλιών

Βαρουφάκης: «Ελπίζω να βγει λευκός καπνός»

Αισιόδοξος παραμένει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της σήμερα στο eurogroup. 

«Πιστεύω ότι θα έχουμε (συμφωνία)», η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει όχι κάποια μίλια της απόστασης αλλά την μεγαλύτερη απόσταση και τώρα περιμένουμε από τους εταίρους μας να μας συναντήσουν όχι στα μισά του δρόμου, αλλά στο 1/5 του δρόμου πριν το τέλος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνάντηση. 

«Δεν έχω αμβιβολία ότι θα διεξαχθούν συλλογικές συζητήσεις και ελπίζω ότι στο τέλος τους θα βγει λευκός καπνός» πρόσθεσε.

Σόιμπλε: Το θέμα είναι να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη

Δεν είναι ζήτημα μόνο μιας χώρας, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην Ευρωζώνη και σε όλα τα κράτη – μέλη, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ενδεχόμενο Grexit.

 

Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτα καινούριο να πούμε τώρα, πρόσθεσε τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα κάθε χώρας ξεχωριστά, είναι ανάγκη να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον» και κατέληξε: «Να πάρουμε όλοι στα σοβαρά αυτές τις διαπραγματεύσεις».

 

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση το Εurogroup.

 

«Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό» κατέληξε.