Βαρουφάκης στο «Charlie Hebdo»

Συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενεί το νέο τεύχος του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo».

 

Η συνέντευξη Έλληνα υπουργού Οικονομικών έχει τίτλο: «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη».

 

Ο Ελληνας υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα από τις αναταραχές της Ιστορίας με τη θλιβερή τιμή να πρέπει να επιδιορθώσει τις ζημιές που άφησαν τα κόμματα και οι θεσμοί του συστήματος» και συνέχισε: «Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι όσοι ζουν με το μίσος».

 

Απευθυνόμενος στους ομολόγους του ο Έλληνας υπουργός δηλώνει: «Αν πιστεύετε ότι έχετε συμφέρον να σκοτώσετε τις προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η δική μας τότε θα πρέπει να περιμένετε τα χειρότερα».

Το τεύχος κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη, με τις περισσότερες σελίδες του να είναι αφιερωμένες στον εξτρεμισμό, στη σκιά των δολοφονικών επιθέσεων στην Κοπεγχάγη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

 

Στο εξώφυλλό του έχει ένα σκίτσο με την Μαρίν Λε Πεν, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Πάπα και έναν τζιχαντιστή με καλάσνικοφ που όλοι μαζί κυνηγούν έναν σκύλο που κρατάει στο στόμα του ένα τεύχος του Charlie Hebdo.

 

Το περιοδικό είχε κυκλοφορήσει εκτάκτως μία εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους ωστόσο έκτοτε υπήρξε ένα κενό στην κυκλοφορία.

 

«Χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα, να ξεκουραστούμε. Υπήρχαν αυτοί που ένιωθαν την ανάγκη να εργαστούν αμέσως, όπως εγώ κι αυτοί που ήθελαν τον χρόνο τους», δήλωσε ο Ζεράρ Μπιάρντ, επισημαίνοντας ότι τελικά υπήρξε μια μέση λύση για εβδομαδιαία κυκλοφορία από τις 25 Φεβρουαρίου.