Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα

«Εξαιρετικά εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο Γιάννης Βαρουφάκης τη συνάντησή του με το βρετανό υπουργό Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, ενώ την παρομοίασε με «ανάσα φρέσκου αέρα».

Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κανάλι Channel 4, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Έχουμε την πρόθεση να βάλουμε ένα τέλος στον παρατεταμένο κύκλο υποκρισίας που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια ανοιχτή πληγή στην Ευρωζώνη, η οποία ακόμη και για τη Βρετανία η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, είναι μια πηγή μεγάλης ανησυχίας καθώς ότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη σίγουρα δεν αποτελεί καλό οιωνό για τη βρετανική οικονομία», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Όσμπορν, ο έλληνας υπουργός σημείωσε: «Τα αισθήματα μου φεύγοντας από την Ντάουνιγκ Στριτ 11, ήταν ότι είχαμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση και παρά τις διαφορές μας, είμαστε συντονισμένοι στην εξεύρεση κοινού εδάφους. Νομίζω ότι ήδη το έχουμε βρει».