Βασίλης Κεγκέρογλου: Υπάρχουν εφικτές λύσεις για τα κόκκινα δάνεια

vasilis-kegeroglou

Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού χθες μπροστά στη Βουλη, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να μεταθέσει την ατζέντα από τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο και να μιλάμε για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τη στιγμή που δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Σχετικά με τα εργασιάκα, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι είναι σωστό που γίνονται συζητήσεις και συναντήσεις, μόνο που αυτά έχουν ήδη γίνει και συμφωνηθεί από το 2014 και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθώς ανοίγουν ξανά όλα τα θέματα από μηδενική βάση.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως η ρευστή κατάσταση στην Ευρώπη ευνοεί τη χώρα μας και μπορούν τα σημαντικά προβλήματα με την τρόικα να κλείσουν με ωφέλιμι τρόπο για την Ελλάδα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια εθνική συνενόηση, συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κρητικός βουλευτής είπε πως μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική διαχείρηση πριν φθάσουμε στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Ο κ. Κεγκέρογλου πρότεινε να μπορεί ο ίδιος ο δανειολήπτης να μπορεί να αγοράζει το δάνειο του στην ίδια τιμή που θα το αγόραζε το fund. Δεύτερη λύση είναι να μεταβιάζεται το ακίνητο στην τράπεζα και ο δανειολήπτης να πληρώνει ένα ενοίκιο για να συνεχίζει να κατοικεί σε αυτό. Τέλος, για τα επιχειρηματικά δάνεια ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια, αλλά είναι ακόμα βιώσιμες για το καλό και της οικονομίας.