Βασίλης Λεβέντης: Δεσμεύομαι να θέσω το θέμα για τη δωρεάν νομική συνδρομή

leventis-vasilis

leventis-vasilis

Την δέσμευση του  ότι θα θέσει το θέμα της δωρεάν δικαστικής συνδρομής στον πρωθυπουργό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Λεβέντης είπε πως είναι άδικο να αρνείται το δικαστήριο δωρεάν νομική συνδρομή σε πολίτες που δεν έχουν πραγματικό αλλά τεκμαρτό εισόδημα και θα βοηθήσει να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Θα το κοινοποιήσω στον πρωθυπουργό και τον κ. Φλαμπουράρη και ελπίζω να δείξουν έλεος και όχι αχαριστία έναντι της κοινωνίας, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης

Όσον αφορά το ενδεχόμενο Brexit, ο κ. Λεβέντης είπε πως οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και κυρίως για την Ελλάδα, όπου θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των δανειστών και θα δυσκολεύονται οι Έλληνες να ταξιδέψουν και να εργαστούν στη Μεγάλη Βρετανία.

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, είπε πως δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι σημαντικό, καθώς δεν έχει τεράστια δύναμη, ούτε καθορίζει το μέλλον του κόσμου και πως παλιότερα τον είχε πλησιάσει η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και του είχε αποστείλει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις απόψεις του για θέματα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά. Από εκεί και πέρα ουδεμία επαφή είχε ξανά με τους ανθρώπους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στους Μασόνους λέγοντας πως είχε γνωρίσει ένα ηγετικό στέλεχος, καθηγητή ιατρικής, ο οποίος του ζήτησε να γίνει μέλος, αλλά αρνήθηκε. Ο καθηγητής του εξήγησε πως η Μασονία δεν ασχολείται με την θρησκεία αλλά με την αλληλεγγύη και πως είναι μύθος το γεγονός πως αν μπεις στη Μασονία, δεν μπορείς να βγεις.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ανάπτυξη, ο κ. Λεβέντης είπε πως δεν είναι εφικτή η ανάπτυξη με capital control και υψηλή φορολογία. Μόνο με οικουμενική μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία της οικονομίας, να επιστρέψουν οι καταθέσεις από το εξωτερικό και να έρθουν οι επενδύσεις. Τη μέρα που θα έρθουν ξένοι επενδυτές θα έχουμε βγει από την κρίση, σημείωσε ο κ. Λεβέντης, και διευκρίνησε πως αναφέρεται σε κανονικούς επενδυτές και όχι Ρώσους απατεώνες.

Για το Μακεδονικό, ο κ. Λεβέντης είπε ζητάει συνεχώς τόσο από τον πρέσβη της Αμερικής, όσο και από τον πρέσβη της Ρωσίας να πιέσουν αποφασιστικά τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα και η Ελλάδα θα βοηθήσει το γειτονικό κράτος να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων οργανισμών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1960 συμφώνησε με τους Γερμανούς να παραιτηθεί η Ελλάδα από την διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου με αντάλλαγμα να μην απολυθούν 430.000 Έλληνες εργάτες στη Γερμανία, όπως απολύθηκαν πάνω από 3.000.000 ξένης εθνικότητας εργάτες. Παράλληλα, η Ελλάδα εισέσπραξε και 160.000.000 μάρκα ως αποζημίωση. Αν επέστρεφαν οι 430.000 εργάτες στην Ελλάδα θα γινόταν κοινωνική επανάσταση και κάτι τέτοιο απετράπη από τη συμφωνία του Καραμανλή. Ο τρίτος όρος της συμφωνίας ήταν η Γερμανία να βοηθάει για πάντα στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο έχουμε πάρεια τα δάνεια μαμούθ των 240 δισ. ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, είπε ο κ. Λεβέντης, τα δάνεια δεν είχαν ρήτρα ανάπτυξης και ξοδεύτηκαν με λάθος τρόπο. Τέλος, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας έκαναν τα μύρια αίσχη, αλλά ευτυχώς δεν πτώχευσαν τη χώρα και τώρα μπορεί να γίνει μια οικουμενική και να σωθεί οριστικά ο τόπος.