Βελτίωση αθλητικών υποδομών στην Ευκαρπία και στα Μετέωρα

athlitismos-pavlou-mela

Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν σημαντικές υποδομές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του έργου “Βελτιώσεις υποδομών αθλητικών χώρων” ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης ελαστικού τάπητα εσωτερικού χώρου στο Πνευματικό Κέντρο Ευκαρπίας  και η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου (δρύινου) στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων Πολίχνης. Στο Πνευματικό Κέντρο Ευκαρπίας στον υπόγειο χώρο εμβαδού 105 τ.μ. τοποθετήθηκε ελαστικό δάπεδο πάχους 9mm και χρώματος κοραλί . Με την τοποθέτηση του αντικραδασμικού δαπέδου τύπου Taraflex βελτιώνονται οι συνθήκες άθλησης των συμμετεχόντων στα προγράμματα του Δήμου καθώς τόσο το υλικό όσο και το πάχος του δαπέδου ελαχιστοποιούν την καταπόνηση των αθλουμένων.
Στο πνευματικό κέντρο Μετεώρων και στον υπόγειο χώρο εμβαδού 125 τ.μ. τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο (δρύινο παρκέ) πάχους 14mm. Για να αποφευχθούν  τα προβλήματα υγρασίας πραγματοποιήθηκε επάλειψη του τσιμεντένιου πατώματος με υγρομονωτικό υλικό και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ελαστικό δάπεδο  πάχους 3mm ως αντικραδασμική προστασία και επί αυτού τοποθετήθηκε το ξύλινο πάτωμα προσφέροντας δυνατότητες  για άθληση  και για μαθήματα χορού.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κωνσταντίνο Πάντση και από τον Εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημήτρη Λαλέ, επισκέφθηκαν τους χώρους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Και στις δυο αναβαθμισμένες αθλητικές αίθουσες ξεκίνησαν προγράμματα άθλησης για όλους από το Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού.

Επίσης αναβαθμίσθηκε ο ανελκυστήρας του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης σε ανελκυστήρα ΑμεΑ ενώ στο ίδιο κτίριο διαμορφώθηκαν χώροι υγιεινής κατάλληλοι για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Ο θάλαμος του ανελκυστήρα  περιλαμβάνει την εσωτερική επένδυση από φορμάικα, γωνίες από inox, δάπεδο αντιολισθηρό λείο για να διευκολύνει τους ελιγμούς αναπηρικού αμαξιδίου, οροφή θαλάμου με 4 φωτιστικά σημεία από inox, κομβιοδόχο για ΑμεΑ τύπου panel με ενδείξεις πορείας και ορόφων σε κατάλληλο ύψος και τηλεφωνική συσκευή άμεσης ανάγκης επιλογής δημοτικής αρχής καθώς και ότι άλλο είναι αναγκαίο για την πλήρη και έντεχνη τοποθέτηση του θαλάμου.