Βερολίνο: Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την τριμερή με Ελλάδα – Τουρκία

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπάρχει η βούληση ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία διευκρίνισε για το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Ο κ. Τσίπρας, η καγκελάριος και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν σύμφωνοι ότι μία τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι θέλουν να την επιδιώξουν», δήλωσε αναφερόμενος στη συνάντηση των ηγετών της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας με αντικείμενο την προσφυγική κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα να πραγματοποιηθεί πριν από την Σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε πως «επειδή βρισκόμαστε σε μία ευρω-τουρκική διαδικασία εργασίας για την επικύρωση ενός κοινού προγράμματος δράσης ΕΕ-Τουρκίας, είναι σίγουρα σκόπιμο να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση στις Βρυξέλλες τώρα, πρώτα στο επίπεδο των 28 κρατών-μελών και της Τουρκίας. Υπάρχει όμως η βασική συμφωνία ότι μία τέτοια τριμερής συνάντηση μπορεί να είναι χρήσιμη και θα ενημερώσουμε μόλις πλησιάσουμε περισσότερο σε αυτή».
Πηγή: ΑΜΠΕ