ΒΕΘ: Απούσα η αστυνομία σε επιθέσεις κατά κοσμηματοπωλείων της Θεσσαλονίκης

Έρμαια της οργής μελών πορείας που διαμαρτύρονταν κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, έγιναν, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κοσμηματοπωλεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

 

Ομάδα ατόμων κρατώντας ρόπαλα, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις καταστημάτων της οδού Τσιμισκή, προκαλώντας φθορές, ενώ κινήθηκαν απειλητικά κατά τις εισόδους των καταστημάτων, την ώρα μάλιστα που τα καταστήματα λειτουργούσαν και βρισκόταν σε αυτά ιδιοκτήτες,  εργαζόμενοι και πελάτες. 

 

Όπως, δε, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης «κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία  ήταν ανύπαρκτη. Το γεγονός ότι επιθέσεις δέχτηκαν μόνο τα κοσμηματοπωλεία αποδεικνύει ότι στοχοποιείται συγκεκριμένη ομάδα επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας επικίνδυνες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Φαινόμενο το οποίο  μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εις βάρος της κοινωνικής ηρεμίας και γαλήνης».

 

«Το νέο δόγμα του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη ‘πορείες χωρίς αστυνομία’ πρέπει να λάβει ένα τέλος» τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος στηλιτεύοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Επιμελητηρίου.

 

«Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να αισθάνεται απροστάτευτος και η αστυνομία να λάμπει δια της απουσίας της. Η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα έχουν να αντιμετωπίσουν, καθημερινά, σειρά ανυπέρβλητων προβλημάτων, ας μη χάσουν και το δικαίωμα στην ασφάλεια που αποτελεί δημόσιο αγαθό και πρέπει να περιφρουρηθεί.  Το  Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του παρέχοντας προστασία στους πολίτες της χώρας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr