ΒΕΘ: Χαριστική βολή η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Για χαριστική βολή, σε μία περίοδο κατακόρυφης πτώσης της αγοραστικής κίνησης, τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και για τους καταναλωτές και πολύ περισσότερο για τα έσοδα του κράτους κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην αύξηση του υψηλού συντελεστή στο 24%.

«Το καλοκαίρι κάνει, αύριο, ποδαρικό με νέα βάρη για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και όχι μόνο των προνομιούχων όπως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αρέσκονται να λένε. Η  μετάταξη του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%, που επιβαρύνει κυρίως τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας,  θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις καθώς θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών με συνέπεια θα οδηγηθούμε σε μείωση πωλήσεων και ζήτησης. Για μια ακόμη φορά επιχειρείται να δοθεί λύση στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας με μέτρα αποσπασματικού και καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα αλλά αντίθετα το οξύνουν» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι επιπλέον επιβαρύνσεις σε καταναλωτές και επιχειρήσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της φοροδιαφυγής, ενώ καταφέρουν καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων.

«Φαίνεται πως τα καθημερινά λουκέτα, οι αρνητικές επενδύσεις και η επιχειρηματική μετανάστευση δεν πτοούν τους κυβερνώντες, οι οποίοι δεν σταματούν να πλήττουν με τσουνάμι νέων ευφάνταστων έμμεσων και άμεσων φόρων τους πάντες. Με την φτωχοποίηση δεν μοιράζονται ισοδύναμα τα βάρη αντιθέτως δημιουργούνται εντάσεις και αντιθέσεις σε μία ήδη κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.