ΒΕΘ: Εκτός τόπου και χρόνου το τέλος επιτηδεύματος για το 2013

Για ανελέητο κυνήγι της κυβέρνησης για συγκέντρωση εσόδων, ελέω  άδειων ταμείων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση για αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων σημειωμάτων σε επιχειρήσεις για την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος, που αφορά το οικονομικό έτος 2013.

 

«Πρόκειται για μία κίνηση εντελώς απαράδεκτη. Την ώρα που η αγορά έχει στραγγίξει, εξαιτίας της αβεβαιότητας, που αποτελεί απόρροια της χωρίς τέλος διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, η απαίτηση της κυβέρνησης για την πληρωμή ενός ακόμη χαρατσιού, και μάλιστα από το παρελθόν, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό μάλιστα που δεν έχει γίνει κατανοητό, παρά τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε επιχειρήσεις, είναι ότι οι επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που εξακολουθούν να υφίστανται, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους» επισημαίνει ο  πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει είτε η απόφασή να παγώσει μέχρις ότου η αγορά αρχίσει να κινείται εκ νέου, είτε, που είναι και το προτιμότερο, να αναιρεθεί η επιβολή του εν λόγω χαρατσιού, που υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι αδύνατον να καταβληθεί.

 

«Είναι κατανοητή η σπουδή της κυβέρνησης να συλλέξει έσοδα, ωστόσο ο ιδιωτικός τομέας καθημερινά στραγγαλίζεται, κάτι που δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται, αντιθέτως το αφήνει να εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η οικονομία μίας χώρας δεν μπορεί να βασίζεται σε επιχειρήσεις, που εξαιτίας της πολύχρονης ύφεσης, βρίσκονται στην ‘εντατική’. 

 

«Όσο συνεχίζεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης και όσο δεν υπάρχει μία έντιμη συμφωνία, ο λογαριασμός… των μέτρων συνεχώς θα αυξάνεται. Δυστυχώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr